Kavala Night City Run

kncr

Η μπάλα στην κερκίδα

μπαλακερκιδα

Λ Φ Κ

lfk yt

Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Δράσεις

Kavala NightCityRun 2015

Posted in Δράσεις

logo black

logo black

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ώρα: 19.30

Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Απόσταση: 11,4 χλμ

Υψομετρική (Elev gain): 202 μ

Χρονικό Όριο: 2,5 ώρες

Κόστος συμμετοχής:10€

 Για δευτερη χρονιά διοργανώνεται στη Καβάλα ο νυχτερινός αγώνας δρόμου με την ονομασία  Kavala NightCityRun. Πρόκειται για έναν αγώνα που διεξάγεται εξολοκλήρου μέσα σε αστικό τοπίο, σε κεντρικούς δρόμους , σε πλατείες, στο λιμάνι και στη παραλιακή ζώνη, ενώ διαπερνά και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

map kncr15

Το 2ο Kavala NightCityRun  είναι μια συνδιοργάνωση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας,  με την συνδρομή της  Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.

Η διαδρομή

KavalaNightRun 2014

KavalaNightRun 2014

Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας (Πλατεία Ελευθερίας) , ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια στρίβουν στην οδό Εθν.Μακαρίου, περνούν  μπροστά από το Δημαρχείο (οδός Κύπρου) όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου. Ακολουθούν τον παραλιακό δρόμο κινούμενοι παράλληλα με τις ακτές Ραψάνη, Καλαμίτσα και Μπάτης, όπου και κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας , συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης για να συναντήσουν το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τoπαλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας, πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.

 

KavalaNightRun 2014 infoC

th - KavalaNightRun 2014 infoC

KavalaNightRun 2014 InfoA
KavalaNightRun 2014 InfoA
KavalaNightRun 2014 infoB
KavalaNightRun 2014 infoB
kml256
kml256

Κανονισμοί αγώνα

 1. ΧΡΟΝΟΣ & ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, με ώρα εκκίνησης τις 19.30. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας(Πλατεία Ελευθερίας).
 2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ο αγώνας αποτελεί μια διοργάνωση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας
 3. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Υπεύθυνο για την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα και αρμόδιο επί αποτελεσμάτων, ποινών και ενστάσεων είναι το Δ/Σ της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας
 4. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Λέσχης www.lfk.gr από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της παρούσας προκήρυξης μέχρι και μια εβδομάδα πριν την ημέρα του αγώνα.
 5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Όσοι είναι κάτω των 18 και επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να παρουσιάζουν την έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.
 6. ΟΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο αριθμού συμμετοχών για τη διοργάνωση του 2015 ανέρχεται στους τετρακόσιους (400) αθλητές/αθλήτριες.
 7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στα 10€ και η καταβολή του θα γίνεται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία της αφετηρίας μέχρι και μισή ώρα πριν την ορισμένη ώρα εκκίνησης.
 8. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στους άνδρες υπάρχουν α) κατηγορία  18-29 β) 30-39, γ) 40-49, δ) 50+ . Στις γυναίκες υπάρχει μία ενιαία κατηγορία. Για να είναι έγκυρη μία κατηγορία θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 3 (τρεις) συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.
 9. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
 10. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Αλλοίωση ή απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό. Οι αθλητές της κάθε διοργάνωσης που τερμάτισαν στον αμέσως προηγούμενο αγώνα φέρουν αριθμό ο οποίος δείχνει τη θέση τερματισμού τους την προηγούμενη χρονιά. Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής του κάθε αθλητή θα γίνεται μέχρι και μισή ώρα πριν από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης, στο χώρο της αφετηρίας του αγώνα.
 11. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του αγώνα σημαίνεται καθ’ όλη τη διάρκειά του με άσπρη-κόκκινη ταινία και άλλα σήματα ή ενδείξεις ώστε να είναι ορατή η διαδρομή των αθλητών.
 12. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. 
 13. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:  Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε δυο (2) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής, στο 4,7 χλμ και στο 9,5 χλμ.
 14. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι 3, ενώ όλοι οι Σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.
 15. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή (ή τον κηδεμόνα του), το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
 16. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι διοργανωτές φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας (ΔΟΚ) και του Ερυθρού Σταυρού, μέλη των οποίων θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλα τα κομμάτια της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είναι προσεκτικός στην κίνησή του κατά τη διαδρομή, παραχωρώντας τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν.  Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα κάποιο μέλος διασωστικής ομάδας που θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής. Σε περιπτώσεις όπου μέλη της διασωστικής ομάδας υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Εφόσον μέλος της διασωστικής ομάδας ή της Επιτροπής του Αγώνα κρίνει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.
 17. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τα στοιχεία του αγώνα ή να τον αναβάλλουν/ματαιώσουν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μετά την προκήρυξή του.
 18. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής/shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης, 4) εξωτερική υποστήριξη, 5) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά. Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης ή για καταλογισμό δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής. 
 19. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ: Αναμνηστικά έπαθλα απονέμονται στους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης και επιπλέον στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης. Αναμνηστικά μετάλλια απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές/αθλήτριες κάθε κατηγορίας με την προϋπόθεση ότι κάθε τιμώμενη κατηγορία συγκεντρώνει τουλάχιστον τρεις αθλητές. Σε διαφορετική περίπτωση τιμάται μόνον ο πρώτος νικητής της κατηγορίας. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής συμμετοχής απονέμεται σε όλους τους αθλητές, ασχέτως τελικής κατάληξης (τερματισμός ή εγκατάλειψη), όπου αναγράφεται ο τελικός χρόνος και σειρά γενικής κατάταξης ή το σημείο εγκατάλειψης, για όσους εγκατέλειψαν.
 20. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι διοργανωτές και/ή η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον και θα τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 21. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα είναι ψηφιακή, με ηλεκτρονικό τσιπάκι και θα την αναλάβει εξουσιοδοτημένη εταιρία, ώστε να υπάρχει άμεση και ορθή έκδοση των αποτελεσμάτων.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Η απονομή αναμνηστικών επάθλων και μεταλλίων στους νικητές καθώς και η επίδοση σακούλας αναμνηστικού περιεχομένου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση λίγο μετά τη λήξη του χρονικού ορίου έγκυρου τερματισμού του αγώνα.
 • Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και στην γραμματεία που θα βρίσκεται στη πλατεία Ελευθερίας, έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
 • Για τυχόν απορίες, διευκρινήσεις και πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.όπου θα σας απαντούμε το αργότερο σε μία ημέρα.

Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Για όσους έρθουν από άλλες πόλεις με ΙΧ αυτοκίνητο, μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους σε ένα από τα παρακάτω  parking που βρίσκονται κοντά στη πλατεία ελευθερίας (σημείο εκκίνησης και τερματισμού):

 •  parking Τελωνείου
 •  parking Δημοτικής αγοράς
 •  parking Αγίου Γεωργίου 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Κανονισμοί του αγώνα, χάρτες, διαράμματα και λεπτομέρειες της διαδρομής καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο www.lfk.gr