Kavala Night City Run

kncr

Η μπάλα στην κερκίδα

μπαλακερκιδα

Λ Φ Κ

lfk yt

Δράσεις

Kavala NightCityRun 2017

Posted in Δράσεις

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα: 20:00 τα 10χλμ & 20:15 τα 5χλμ

Αφετηρία: Πλατεία Ελευθερίας Καβάλας

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας Καβάλας

Απόσταση: 10 & 5 χλμ

Χρονικό Όριο: 2,5 ώρες

Κόστος συμμετοχής:10€

Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται στη Καβάλα ο νυχτερινός αγώνας δρόμου με την ονομασία  Kavala NightCityRun. Πρόκειται για έναν αγώνα που διεξάγεται εξολοκλήρου μέσα σε αστικό τοπίο, σε κεντρικούς δρόμους , σε πλατείες, στο λιμάνι και στη παραλιακή ζώνη, ενώ διαπερνά και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Το  Kavala NightCityRun αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας.

Η διαδρομή:

Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας - την Πλατεία Ελευθερίας - ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια περνούν  μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου, για να κινηθούν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης παράλληλα με την ακτή «Ραψάνη». Εκεί στρίβουν και συνεχίζουν προς το πάρκο Φαλήρου, αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5χλμ. Οι υπόλοιποι αθλητές που θα συμμετέχουν στα 10 χλμ, θα συνεχίσουν επί της οδού Τενέδου και κατά μήκος της ακτής «Καλαμίτσα», όπου θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το  λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου και κάτω από το παράλιο τείχος. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας, συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια  ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας,  πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.

Κανονισμοί αγώνα:

 • ΧΡΟΝΟΣ & ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, με ώρα εκκίνησης τις 20:00 για τον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τις 20:15 για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας.
 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ο αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας
 • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Υπεύθυνο για την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα και αρμόδιο επί αποτελεσμάτων, ποινών και ενστάσεων είναι το Δ/Σ της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας
 • ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται:
  • Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Λέσχης www.lfk.gr
  • Στα γραφεία της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας επί της Αβέρωφ 16, την τελευταία εβδομάδα
  • Στην γραμματεία που θα βρίσκεται στη πλατεία Ελευθερίας, την ημέρα του αγώνα, από το πρωί  έως τις 17:00 μμ
 • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Όσοι είναι κάτω των 18 και επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να παρουσιάζουν την έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.
 • ΟΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο αριθμού συμμετοχών για τη διοργάνωση του 2017 ανέρχεται στους χίλιους διακόσιους (1200) αθλητές/αθλήτριες.
 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στα 10€. Η καταβολή του μπορεί να  γίνει:
  α)στο τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας που τηρεί στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό GR02 0171 0610 0060 6113 7936 292 (η προμήθεια εμβάσματος θα βαρύνει τον καταθέτη), β) στα γραφεία της Λέσχης που θα είναι ανοιχτά την τελευταία εβδομάδα,
  γ) στη γραμματεία του αγώνα πριν την εκκίνηση.

  Η καταβολή του ποσού έχει τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης προς το σωματείο της Λέσχης Φιλάθλων, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του αγώνα. Το υπόλοιπο ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί αυτούσιο σε φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν την 16η Σεπτεμβρίου.

 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
  10km:
  Στους άνδρες υπάρχουν οι κατηγορίες:
  α) 18-29 
  β) 30-39,
  γ) 40-49,
  δ) 50+ .
  Στις γυναίκες υπάρχουν οι κατηγορίες:
  α) 18-39 
  β) 40+

  5km:
  Στους άνδρες υπάρχουν οι κατηγορίες:
  α)έως 17
  β)18-29 
  γ) 30-39,
  δ) 40-49,
  ε)50+ . 
  Στις γυναίκες υπάρχουν οι κατηγορίες: 
  α) έως 17 
  β)18-39 
  γ) 40+
  Για να είναι έγκυρη μία κατηγορία θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 3 (τρεις) συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.
 • ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Αλλοίωση ή απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό. Το νούμερο κάθε αθλητή θα φέρει επάνω ένα ηλεκτρονικό τσιπάκι, καθώς η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.  Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής κάθε αθλητή και η τσάντα με το αναμνηστικό υλικό, θα γίνεται μέχρι και μία ώρα πριν από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης, στο χώρο της αφετηρίας του αγώνα. Τα νούμερα των αθλητών θα φέρουν διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με την κατηγορία που θα συμμετέχει ο δρομέας 5χλμ ή 10 χλμ.
 • ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του αγώνα σημαίνεται καθ’ όλη τη διάρκειά του με κώνους και με άσπρη-κόκκινη ταινία και άλλα σήματα ή ενδείξεις ώστε να είναι ορατή η διαδρομή των αθλητών. Σε κομβικά σημεία και διασταυρώσεις θα υπάρχουν εθελοντές με φωσφορούχα γιλέκα και φακούς.
 • ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
  ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:  Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε δυο (2) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής.
  ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα σημεία ελέγχου του αγώνα είναι 3, ενώ όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου. Θα υπάρχουν επίσης εμβόλιμα στη διαδρομή,  τρεις αισθητήρες (readers), οι οποίοι θα καταγράφουν ηλεκτρονικά την διέλευση των αθλητών. Αθλητές που δεν καταγράφονται στα σημεία ελέγχου, θα ακυρώνονται αυτόματα. Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό.
 • ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή (ή τον κηδεμόνα του), το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι διοργανωτές φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού και της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας (ΔΟΚ), μέλη των οποίων θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλα τα κομμάτια της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να είναι προσεκτικός στην κίνησή του κατά τη διαδρομή, παραχωρώντας τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν.  Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα κάποιο μέλος διασωστικής ομάδας που θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής. Σε περιπτώσεις όπου μέλη της διασωστικής ομάδας υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Εφόσον μέλος της διασωστικής ομάδας ή της Επιτροπής του Αγώνα κρίνει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.
 • ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τα στοιχεία του αγώνα ή να τον αναβάλλουν/ματαιώσουν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μετά την προκήρυξή του.
 • ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής/shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης, 4) εξωτερική υποστήριξη, 5) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη κολάσιμη συμπεριφορά. Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης ή για καταλογισμό δόλου για εξαιρετικά μεγάλη συντόμευση της διαδρομής.
 • ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Αναμνηστικά έπαθλα απονέμονται στους νικητές όλων των κατηγοριών. Αναμνηστικά μετάλλια απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές/αθλήτριες κάθε κατηγορίας .Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής απονέμεται σε όλους τους αθλητές, ασχέτως τελικής κατάληξης.
 • ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι διοργανωτές και/ή η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον και θα τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή Αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Η απονομή αναμνηστικών επάθλων και μεταλλίων στους νικητές θα γίνει σε ειδική εκδήλωση λίγο μετά τη λήξη του χρονικού ορίου έγκυρου τερματισμού του αγώνα .
 • Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.lfk.gr
 • Για τυχόν απορίες, διευκρινήσεις και πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. όπου θα σας απαντούμε το αργότερο σε μία ημέρα και στο τηλέφωνο 2510211685.
 • Η επίδοση της σακούλας με το αναμνηστικό υλικό θα γίνεται κατά την  παραλαβή του αριθμού. Όσοι θα έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους και έχουν πληρώσει μέσω τραπέζης, θα την παραλαμβάνουν από ειδική γραμματεία, έως και μια ώρα πριν την καθορισμένη εκκίνηση.
 • Για όσους μετακινηθούν από άλλες πόλεις με ΙΧ αυτοκίνητα, θα έχουν την δυνατότητα να σταθμεύσουν σε τρία πάρκινκ τα οποία βρίσκονται κοντά στο σημείο εκκίνησης (πάρκινκ Τελωνείου, πάρκινκ Δημοτικής Αγοράς και πάρκινκ Αγίου Γεωργίου)
 • Κανονισμοί του αγώνα, χάρτες, διαγράμματα και λεπτομέρειες της διαδρομής καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο www.lfk.gr